Exposicions d'artistes menys reconeguts

Vicens Vacca

El dia 28 d'octubre de 2010, vam anar al Museu de Granollers a veure l'exposició de Vicens Vacca: "Entre la destresa i el desastre". L'exposició era només una obra, i el seu autor (Vacca) estava allà per explicar-nos-la. La obra era un tros de marc de quadre amb ràdios i ràdio-cassetes que feien sorolls diversos.
Personalment, no em va agradar, era una cosa molt estranya que feia massa soroll. Per a mi, allò no és art. A més, Vacca ens parlava amb aires de prepotència, com si anés de "sobrat".
Després, quan vam baixar al pis de baix, no vaig entendre res del que explicaven per culpa de la seva obra, feia massa soroll.


Els Isards


Els Isards és un grup de quatre artistes (Joan Batlles, Kiku Mena, Jordi Riera i Xavier Vilageliu) que ens van presentar la seva exposició en un museu de Granollers. Cada un d'ells tenia una part de l'edifici per exposar.
Joan Batlles utilitzava quadres de tela on s'hi destacava que hi havia línies rectes i angles rectes, també utilitzava molt el color vermell. 
Kiku Mena utilitzava trossos de cartró de diferents mides on, amb un tornavís o amb un cutter, rallava i/o destrossava el cartró. Després, ho pintava amb tons blancs, grisos i negres. 
Jordi Riera era l'únic artista que no utilitzava quadres i amés tenia coses molt diferents. Tenia una part que estava composta per una mena de gerros de fusta pintats de diferents colors vius i unes làmpades força grans de fibra de vidre també de colors vius. També tenia una part on hi havia una sèrie de fotos en blanc i negre de dos ninots de fusta "enamorats", i davant, hi havia una escultura d'una làmpada on molts ninots pujaven per la làmpada en busca de la llum.
Xavier Vilageliu utilitzava quadres de tela on s'hi destacava la barreja d'objectes enganxats al quadre amb la pintura del quadre, també s'hi destacava que en alguns dels quadres hi havia frases escrites.



 Toni Cumella

Toni Cumella és un artista fotògraf del qual vam anar a veure una exposició seva a Cardedeu. La seva exposició estava composta per vuit grups de fotos de diferents llocs i espais del món. Els tres primers grups de fotos estaven fets amb càmera analògica i eren en blanc i negre, els següents grups estaven fets amb càmera digital i eren en color.
El primer grup estava compost per cinc fotos del seu taller de Granollers. El segon, per quatre fotos d'un marès de Menorca. El tercer, eren set fotos d'una habitació de Cardedeu on hi havia una cadira i es jugava amb la llum que entrava per una finestra a diferents hores del dia. El quart, eren dos fotos d'una pedrera de marbre d'Almeria, on també hi havia al costat dues fotos d'extraccions de sorra també d'Almeria. El cinquè, era una foto on hi havia un clavicèmbal dins d'un edifici buit amb tot de cordes sortint-li de dins i que es dispersaven per tot l'edifici; representa que quan tocaves el clavicèmbal, sonaven parts de l'edifici. Aquesta obra("Playing the Building") està exposada a Nova York i és de l'artista David Byrne. El sisè grup, eren quatre fotos de naus industrials a Buffalo(EUA). El setè, eren quatre fotos d'una fàbrica en ruïnes a Figols(Catalunya) i finalment, el vuitè grup, eren quatre fotos del port de Dublín(Irlanda).
Es destaca que a les fotos no surt cap persona humana.



Art de concepte i acció

El dijous passat vam anar a veure una exposició al Moseu de Granollers. Vam començar amb una explicació informativa sobre el Granollers dels anys 70, explicant-nos la situació social, política, cultural. Després d'això vam pujar cap al segon pis, on vam veure fotos de les obres fetes per artistes de l'època. També hi havia reproduccions d'algunes d'elles, com l'escultura de "marbre" amb el flourescent. Un dels artistes a destacar era Jordi Benito, que feia sessions fotogràfiques on es veia com tranformava un objecte. També a la mateixa planta hi havia la plantilla amb que es va anar a un concurs de pintura ràpida a Mataró, per aportar quelcom innovador i qu trenqués amb les regles clàssiques de la pintura. Una gran quantitat de granollerins van fer el seu quadre amb la mateixa plantilla i van guanyar el 2n premi.
A la tercera planta hi havia fotos de la visita de Dalí a Granollers i els famosos "Happenings". I ja per acabar, al primer pis hi havien tres projeccions contínues. En una sortia un home imitant sorolls de màquines d'escriure amb la boca. A l'altra, un home recitant paraules curioses, i per acabar un pintor pintar un retrat amb aigua, la qual cosa s'assecava i havia de tornar a començar.